Répasaláta

Számos répasaláta recept van, melyek különböző fűszerezéseiknek köszönhetően, mindig más és más ízvilággal ismertetnek meg minket. A füstölt sajt sokak kedvence, ezért ezt a recept most ennek és a tejfölnek a fő hozzávalóival mutatom be. Igazán remek a szokásos krumpli, rizs köretek helyett, mely még egészséges is. Ráadásul sokféleképpen ízesíthető, így biztosan mindenkinek megtalálja a kedvenc ízesítését, érdemes többfélével is próbálkozni.

Répasaláta recept – tejföllel, füstölt sajttal

Hozzávalók:

  • 250 g nagy dobozos tejföl
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 35 dkg bármilyen füstölt sajt
  • 4-5 evőkanál majonéz
  • 4-5 közepes sárgarépa
  • 2 ek olívaolaj
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint

Sárgarépasaláta elkészítése lépésről-lépésre

  1. Először a sárgarépákat meg kell pucolni, megmosni majd a sajtreszelőn (bármelyik nagyságún jó) le kell reszelni.
  2. Ezután a füstölt sajtot is le kell reszelni.
  3. Illetve a fokhagymást is meg kell pucolni és összezúzni a gerezdeket.
  4. Egy tálban össze kell keverni a tejfölt a majonézzel és az olajjal.
  5. Hozzá kell adni a fokhagymát és azzal is alaposan el kell keverni.
  6. Majd bele lehet tenni a reszelt répát és a reszelt sajtot is.
  7. Alaposan össze kell keverni az egészet és utólag lehet sózni, borsozni igény szerint.

Igazán finom grillezett vagy sült húsok mellé, de fasírtok, vagdaltak mellé is kitűnő köret. De akár pirítósra is kenhető, vagy mellé is fogyasztható. Egész évben elkészíthető finomság, de a nyári nagy melegben esik jól igazán. Lehűtve kínáljuk. Hűtőben tárolva néhány napig eltartható. Bármely más zöldséggel különleges ízvilágú saláták készíthetők, érdemes kísérletezni velük.

https://www.szakacsreceptek.hu/receptek/zoldsegsalatak

Vissza a kategória cikkeihez