A zöld sárgarépalé azért igazán egészséges, mert az amúgy külön-külön is rendkívül jótékony összetevők hatása összeadódik benne. Hiszen az uborka, citrom, gyömbér is nagyon jótékonyan hat a szerveztre, így együttesen fogyasztva pedig igazán különleges ízvilággal ismertetnek meg minket. Kár lenne kihagyni!
Zöld sárgarépalé recept
Hozzávalók:
- 3-4 sárgarépa
- ½ uborka
- ½ alma (inkább idared, jonagold típusúak, nem édes fajták)
- 2 marék spenót/sóska/madársaláta
- 1 darabka gyömbér
- 1 citrom
Elkészítése:
- Először a sárgarépát meg kell pucolni (ha friss, ropogós, zsenge, akkor elég egy körömkefével alaposan átdörzsölni).
- Majd az uborkát és az almát is meg kell mosni és hámozatlanul feldarabolni.
- A vegyes salátát alaposan meg kell mosni.
- Ezután a gyömbért is meg kell pucolni.
- A citrom levét pedig ki kell facsarni.
- Az összes hozzávalót egy turmixba kell tenni, és alaposan összekeverni.
- Ha nagyon pépes lenne, vízzel tovább hígítható.
- Amennyiben nagyon íztelennek éreznénk, fahéjjal, mézzel tovább ízesíthető.
Ez a rendkívül egészséges répás ital, számos vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, melyre a szervezetnek szüksége van. Hatásos lehet bármely fogyókúra kiegészítéseként is. De igazán jó immunerősítő az őszi időszak előtt. Érdemes kúraszerűen fogyasztani, akár más összetevőkkel együtt (cékla, banán, körte, szilva, avokádó) is. A banán és az avokádó krémesebbé teszi a turmixot.
Nyári időszakban jobban esik a lédúsabb gyümölcsökből (őszibarack, görögdinnye, sárgadinnye) az italok készítése, de egyébként is érdemes mindig az adott szezonhoz igazítva készíteni el a turmixokat. Vannak vélemények, mely szerint a zöldséget és a gyümölcsöt nem érdemes összekeverni. Ezt ki-ki döntse el maga és annak megfelelően állítsa össze a saját vitaminbombáját. Egy biztos: akár zöldséget, akár gyümölcsöt fogyasztunk csak jót teszünk a szervezetünknek. Persze a lejobb, ha mindkettőt, akár felváltva, akár egymás után, meghatározott időben.
http://www.turmixvilag.hu/zoldsegturmixok/
Vissza a kategória cikkeihez